Vara sin egen prins eller prinsessa i ett slott

I slutet av sommaren, och med en marknad som rör sig lite långsammare, har det dock kommit flera slott till salu. Dessa historiska platser är ofta bara lästa om i skolböckerna. Nu bjuds de ut till den vanliga marknaden, i hopp om att nya generationer och nya sätt ska bringa nytt liv i dem igen och skriva ytterligare ett kapital i historieböckerna.

Kanske är slottet för pojkarna vad bröllopsklänningen är för flickorna; en symbol för finansiell frihet, trygghet och självförsörjande. Många drömmer om en lugnare tillvaro i mindre städer, långt bort ifrån jäkt och stress, och att utveckla kurs gårdar, rehabiliteringshem, ekologiska odlingar eller varför inte en helt ny arbetsplats.

Inget kunde väl vara bättre än att vakna upp i en inspirerande och historisk miljö? Trädgårdar och alléer, som tagit hundratals år att riktigt slå rot and sakta växa upp. Att se sina barn växa upp och kunna leka och springa fritt i en helt trygg och skyddad miljö.

Alla slott har ju sin egen plats och sin egen historia – och ett och annat spöke blir det ju ibland också. Just spökena och muntliga anekdoter och historier håller myterna om varje slott vid liv och många drömmer nog om att hitta en glömd skatt, eller hemligt rum och diskreta osynliga dörrar och fack – och varför inte? Nu finns det i alla fall en riktig chans att hitta sitt eget drömslott.

Då de av naturliga skäl inte är belägna supercentralt, så håller sig utgångspriserna på rimliga nivåer. Nu ska dock ett slott inte bara inköpas, utan också hållas i ordning och underhållas. Det kan vara trevligt med sovrum på tre våningar, men hur ska städning och t ex uppvärmning skötas? Detta är nästan mera viktigt att räkna på än det slutliga priset.

Och ett spöke hur värderas det egentligen?

About the author

admin

View all posts