Studentboende i Malmö

Det är en extra stor efterfrågan på studentboende i Malmö då hela staden växer så det knakar. Befolkningen i Malmö ökar ständigt och den 31 december 2016 var det cirka 330 000 invånare i Malmö. Det beror givetvis på att Malmö högskola övergår till Malmö universitet den första januari år 2018. Det ställer en hel del krav på det nya universitet, då det krävs bättre utbildningar, högre standard på lärare och ett ökat antal elever. När Malmö högskola blir ett universitet ökar möjligheten för forskning och man startar även forskningsutbildningar på egen hand utan att ta hänsyn till övriga åsikter. I och med ökning av elever krävs även fler Studentboende i Malmö med omnejd.

Fördelarna med att bo på ett studentboende i Malmö är oerhört många. Den främsta fördelen är gemenskapen som man tillsammans skapar. Man har alltid någon att vända sig till och känner sig aldrig ensam. När man behöver rådfråga någon är det bara att knacka på hos grannen eller traska ner till receptionen så får man svar väldigt fort. Om man inte känner för att plugga hemma i ensamhet kan man gå till de gemensamma rummen och plugga med klasskamrater eller övriga studenter. Man kan även gå dit för att koppla av, spela bordtennis eller titta på någon rolig serie. En annan fördel med att bo på ett studentboende i Malmö är närheten till det nya universitetet. Busslinjer 2, 3 och 5 stannar precis utanför universitet och de avgår alla från centralen.

Det är också alltid billigare att bo på ett studentboende jämfört med vanliga lägenheter. Man har en fast hyra under 10 månader. De två månaderna över sommaren som man inte har någon undervisning slipper man betala hyra. Då man inte har någon inkomst från CSN under denna period är det en oerhörd lättnad att inte behöva betala hyra.

About the author

admin

View all posts