Språkstudier i Paris öppnade många nya dörrar

Språkstudier är en av de mest vanliga studieformerna människor berikar sig med. Ett vanligt land att åka till för att studera språk är Frankrike och denna historia handlar om en språkresa dit.

Sara hade läst franska på gymnasiet och drömde om att få plugga på ett fransk universitet, helst konststudier på Beaux Arts i Paris. Men dessförinnan visste hon hur otroligt viktigt det var att behärska det franska språket, som är allt annat än lätt. Därför anmälde hon sig till Cours de Civilisation Française de la Sorbonne vid Sorbonne-universitetet där hon bestämde sig för att stanna ett år och genomföra sin språkresa.

Här samlas studenter från världens alla hörn för att läsa franska, höra föreläsningar och utöva fonetiska prov för att lära sig alla de franska typiska uttalen. Fördelen med att det sker på Sorbonne, som är ett av de mest kända universiteten i världen, är att man gärna stannar kvar på universitetet efter språkutbildningen för att påbörja studier och ta examen i något annat ämne. Man har då redan börjat knyta kontakter, vilket gör det lättare att sedan komma in i landet, något som Sara också fick erfara.

Landningen i Paris blev en både rolig och stressfylld erfarenhet, registreringen på universitetet likaså. Fransmän är kända för att ogilla att prata engelska, även om de kan det, och här var det inget undantag. På administrationsavdelningen talas det franska in i det sista och det gällde att ta med sig en ordbok och ett tåligt psyke. Långtifrån alla var trevliga och hjälpsamma och det gällde att vara uppmärksam. Dock ledde detta till att Sara lärde sig snabbt och kom in i processen.

språkresor frankrike

Väl inne i klasserna var stämningen betydligt trevligare och alla fick göra sig hörda. Lärarna var duktiga på att lära ut och varje student blev anpassad till just sin nivå och klass.

Att höra föreläsningar på franska i olika ämnen bidrog även till att Sara började intressera sig för andra ämnen och fick ett mycket bra ordförråd. Resultatet blev att det öppnades många nya dörrar och Sara fortsatte efter sina språkstudier med att plugga båd konst och arkeologi.

About the author

admin

View all posts